A Művelődési Ház építésének igénye az 1950-es évek elején merült fel. 1954-ben a Megyei Művelődési Osztály által kiírt pályázatot a jenői Népi Együttes nyerte meg, és így felépülhetett az annyira vágyott Kultúrház.

Jelenleg a Művelődési Ház több funkciót lát el. A nagyterem az előadások, ünnepi műsorok, vásárok helyszíne. A régi könyvtár helyén került kialakításra az ifjúsági klub, ahol kulturáltan szórakozhatnak a fiatalok. Számítógépek, asztalitenisz, csocsóasztal, tv és dvd-lejátszó áll rendelkezésükre.

Az épület utcai részében az iskolások részére melegítőkonyha és ebédlő található.

2008-ban az iskola alsó tagozatra szűkülésével a felszabaduló tantermek helyén közösségi ház került kialakításra. Itt került elhelyezésre a Községi Könyvtár, az egyesületek klubhelyisége és a helytörténeti kiállítás.

A Községi Könyvtárban közel 2400 kötet áll az érdeklődők rendelkezésére. Ebből 980 felnőtt- , 910 gyermek szépirodalom, a többi szakirodalmi könyv. A könyvtár szerdánként 14-15 óráig tart nyitva.

Az egyesületek klubhelyiségét az alábbi egyesületek használják: Keddenként a Jenői Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület, szerdánként a Jenő Községért Egyesület, időszakonként a Jenői “Gyermeklánc” – Szülők a Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A polgárőrök összejöveteleiket szintén egy használaton kívüli tanteremben tartják. Ugyanebben a teremben kapott helyet az általános iskolás korú gyermekek hitoktatása.

A Helytörténeti kiállítást 2009-ben hozták létre. A még fellelhető régi bútorok, használati eszközök és ruhák összegyűjtése tette lehetővé a kiállítás összeállítását. Köszönet jár minden lakosnak, aki adományával hozzájárult az értékek összegyűjtéséhez.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Széchenyi 2020

Magyar Falu Program

magyar falu program

Arhívum

Képek tipp

DSC00465 SSA43142 8