[ Forrás Fejér Megyei Hírlap ]

Kuglófban erősek

Jenő – Hatalmas érdeklődés övezte a kis Fejér megyei települése Kuglófsütő fesztiválját. A második alkalommal megrendezett programsorozatra idén már az ország minden részéről érkeztek érdeklődők.

2011. július. 02. szombat | Szerző: Klecska Ernő

A Polgárdi és Nádasdladány közt lévő faluban szombaton alig lehetett mozdulni. A kuglófsütők vetélkedőjét az országosan ismert tehetségkutató műsörök ismert előadói, Vastag Csaba, Shodeinde Dorka és Király L. Norbi is ide vonzották. A főzőverseny, családi vetélkedő, kézműves foglalkozások, labdarúgó mérkőzések, az óvodások, iskolások és az asszonykórus bemutatkozása mellett vízifoci szórakoztatta a népes seregletet. Különösen nagy sikere volt az úrhidai Szittya Lovas Egyesület bemutatójának.

 

 

(Fotó: Fási László)

 (Fotó: Fási László)

Az egész napos rendezvény, bár a szemerkélő eső többször is ráijesztett a vendégekre, végig sok látogatót vonzott.

Hogy miért éppen a kuglóf? Jenőben évszázados hagyománya van a számtalan féle és formájú kuglófnak, amelyeket teknőben gyúrtak, majd kemencében sütöttek meg. A helyi civilek tavaly útnak indított kezdeményezése, amit mindig július első szombatján tartanak, már egy év alatt is országos ismertséget vívott ki magának.

 

Forrás: http://fmh.hu/kultura_oktatas/20110702_jeno_kuglof

 

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Széchenyi 2020

Magyar Falu Program

magyar falu program

Arhívum

Képek tipp

sv302466 SSA43090 SSA42805