Az Általános Iskolában az utolsó végzős 8. osztály 1974-ben ballagott, és ősztől a felső tagozatosok már Nádasdladányba jártak. Jenőben csak alsó tagozat volt, az iskola tagiskolaként működött. A Jenői Általános Iskola 1991-től ismét 8 évfolyamosra bővült, hiszen a település önállóvá válásával az újonnan alakult képviselő-testület egyik legelső intézkedése volt, hogy megszervezte a felső tagozat visszakerülését. Ehhez a meglévő iskolaépületet bővíteni kellett, hiszen nem állt rendelkezésre elegendő tanterem. Az iskola létszáma ettől kezdve 110-140 fő között mozgott. A megváltozott törvényi szabályozás, az alacsony gyermeklétszám, az állami támogatás csökkenése arra a szomorú lépésre kényszerítette a képviselő-testületet, hogy megállapodásra lépjen Székesfehérvárral. Ennek eredményeként létrejött a Székesfehérvár-Jenő Közoktatási Intézményi Társulás  2008. szeptember 01-i hatállyal. Így a felső tagozatosok a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolába járnak. Utaztatásuk iskolabusszal történik.

Jelenleg Jenő községben csak alsó tagozat működik, mely a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola tagiskolája. Minden évfolyamon külön osztállyal. Pedagógusok száma 5 fő, és 1 fő technikai személyzet dolgozik a tagintézményben.

Az iskolában egy napközis csoport működik 1-4. évfolyamos tanulókból. A 4. évfolyamon informatika-oktatás történik. A 4. osztályosok angol nyelvet tanulnak. Jelenleg 1-2. évfolyamos tanulóink járnak heti 1 alkalommal uszodába a testnevelés órák keretében. Az úszásoktatás és az utazás is ingyenes a tanulók számára. Szakköreink a következőek: néptánc, citera és ének, rajz, tömegsport. E mellett lehetőség szerint szervezünk a tanulóknak fakultatív kirándulást, színházlátogatást, az egyes ünnepekhez (karácsony, húsvét) kapcsolható kézműves foglalkozásokat.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Széchenyi 2020

Magyar Falu Program

magyar falu program

Arhívum

Képek tipp

sv302459 12 17